Ropogós minipalacsinták
1 tojás, 6 deka liszt, 1/8 liter tej, kevés buborékos ásványvíz, csipet só, 1-2 ek. olaj
A hozzávalókból 1 ek. olajjal együtt palacsintatésztát keverünk. Kb. 10 centi átméröjü kis palacsintákat sütünk. Utána espressocsészékbe nyomkodjuk úgy, hogy rózsa formájuk legyen.
A hozzávalókból 1 ek. olajjal együtt palacsintatésztát keverünk. Kb. 10 centi átméröjü kis palacsintákat sütünk. Utána espressocsészékbe nyomkodjuk úgy, hogy rózsa formájuk legyen.
A sütöben 100 fokon ropogósra szárítjuk.
Ízlés szerinti krémmel töltjük. Szerintem akár gesztenyekrémmel, vagy csokimousseval töltve is finom. Vagy körözöttel, tonhalkrémmel, stb.
Ízlés szerinti krémmel töltjük. Szerintem akár gesztenyekrémmel, vagy csokimousseval töltve is finom. Vagy körözöttel, tonhalkrémmel, stb.
Kaviárkrém
krémsajt, kaviár, citromlé, reszelt citromhéj, só, 1 szál újhagyma vagy snidling
Mindent összekeverni és a palacsintákba tölteni, a vékony karikákra vágott újhagymával vagy a snidlinggel és kaviárral dekorálni.
Mindent összekeverni és a palacsintákba tölteni, a vékony karikákra vágott újhagymával vagy a snidlinggel és kaviárral dekorálni.
Málnakrém
krémsajt, pár szem mélyhütött málna, citromlé, porcukor, reszelt citromhéj, pisztácia
A pisztácia kivételével mindent összekeverni , megtölteni a palacsintákat és a pisztáciával megszórva tálalni.
A pisztácia kivételével mindent összekeverni , megtölteni a palacsintákat és a pisztáciával megszórva tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése