2009. március 9., hétfő
STAHL FÉLE SACHER MUFFIN
STAHL FÉLE SACHER MUFFIN
10 dkg étcsoki,10 dkg vaj,15 dkg liszt,1 tk sütőpor, csipet só, 2 tojás,15 dkg cukor,10 dkg baracklekvár
Tetejére
3 ek baracklekvár,10 dkg étcsoki,2 dkg vaj,5 dkg fehércsoki,1 ek tejszín
Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gáz: 4es fokozat), és a muffintepsi horpadásait egy-egy papírkapszlival kibélelem. A darabokra tört csokit vajjal együtt gőz felett megolvasztom, aztán félreteszem és megvárom, amíg kihűl.
Robotgéppel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozom a vajjal összeolvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítem a sütőporral, azután hozzákeverem a tésztához.
A tésztát egyenletesen elosztom a muffintepsi horpadásaiban, és 25 perc alatt megsütöm. A kihűlt muffinokat megkenem baracklekvárral. A csokimázhoz gőz felett megolvasztom a darabokra tört étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hűlt, megkenem vele a muffinok tetejét. A fehércsokit a tejszínnel gőz felett megolvasztom, és vékony csíkokat csurgatok belőle a sütik tetejére.
A kész muffinokat rövid időre hűtőbe teszem, hogy a csokimáz megdermedjen rajtuk.
12 muffin lesz belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Vedd tudomásul, hogy nem szeretlek!!!!!!!!!! :)))
VálaszTörlés:(((( én meg ezerrel drukkolok Neked, meglátod olyan jó érzés reggelente felkelni, büszke leszel magadra, hogy megint egy nappal tovább bírtad;)
VálaszTörlésEz nagyon fincsi. :)
VálaszTörlésEz gyilkosan jó lett a kritikusok szerint és egymás torkából szedték ki, durván veszekedtek kié lesz az utolsó... Legközelebb eldugok egyet, hogy aki sütötte is megkóstolhassa... :-(
VálaszTörlésKedvencem.
VálaszTörlésCsak kérdezem, hogy mi lenne, ha nem belekeverném a tésztába a lekvárt hanem félig tölteném a muffin formákat tésztával erre tennék kis barack lekvárt majd a maradék tésztát a tetejére?
VálaszTörlés