18 centis kerek,kapcsos formában sütöttem meg, mert az eredeti mennyiséget feleztem.
Hozzávalók a 18 centis formához:
17 deka 70%-os kakaótartalmú csokoládé, 90 ml tejszín, 2-3 ek. konyak, 3 tojás, 5 deka barnacukor, 1 csipet só, kakaópor
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval, világos masszává kevertem. A tejszínt megmelegítettem és felolvasztottam benne az apróra tördelt csokoládét,majd a végén hozzáadtam a konyakot.
A tojáskrémet óvatosan összekevertem a csokoládékrémmel.
A kivajazott,liszttel meghintett formába öntöttem és 180 fokon kb. 30-35 percig sütöttem.
Kakaóporral megszórva tálaltam. Langyos gyümölcsszósz, tejszínhab,vagy hideg fagyi, vaniliaszósz, vagy borsodó passzol hozzá.