Oldalak

2008. május 27., kedd

Ropogós minipalacsinták





Ropogós minipalacsinták
1 tojás, 6 deka liszt, 1/8 liter tej, kevés buborékos ásványvíz, csipet só, 1-2 ek. olaj
A hozzávalókból 1 ek. olajjal együtt palacsintatésztát keverünk. Kb. 10 centi átméröjü kis palacsintákat sütünk. Utána espressocsészékbe nyomkodjuk úgy, hogy rózsa formájuk legyen.

A sütöben 100 fokon ropogósra szárítjuk.
Ízlés szerinti krémmel töltjük. Szerintem akár gesztenyekrémmel, vagy csokimousseval töltve is finom. Vagy körözöttel, tonhalkrémmel, stb.
Kaviárkrém

krémsajt, kaviár, citromlé, reszelt citromhéj, só, 1 szál újhagyma vagy snidling
Mindent összekeverni és a palacsintákba tölteni, a vékony karikákra vágott újhagymával vagy a snidlinggel és kaviárral dekorálni.

Málnakrém

krémsajt, pár szem mélyhütött málna, citromlé, porcukor, reszelt citromhéj, pisztácia
A pisztácia kivételével mindent összekeverni , megtölteni a palacsintákat és a pisztáciával megszórva tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése