Mindenütt kapható nálunk mostanában az úgynevezett "Neuer Wein",amit nem szabad a musttal összetéveszteni!
10%-os alkoholtartalma van...
Remek hozzá a "Zwiebelkuchen" , vagyis a hagymatorta.
Ezt a receptet most próbáltam ki elöször, nagyon finom lett és ami a lényeg, hogy egy 18 centis,kapcsos formában kellett megsütni.
Amióta kettönknek fözök,sütök, elég mindennek a fele;)
Hozzávalók:
125 ml író, 2 deka vaj, 20 deka liszt, 1/2 csomag szárított élesztö, 1/2 tk. cukor, só, 40 deka vöröshagyma, 10 deka apró kockákra vágott baconszalonna, 2 tojás, 1 deci tejszín, só,bors
Az írót meglangyosítottam,felolvasztottam benne a vajat. Ezalatt a lisztet az élesztövel, sóval,cukorral összekevertem,majd beleöntöttem a langyos írót és összegyúrtam.
Folpakkal letakarva 30 percig kelesztettem.
Amíg kelt, meghámoztam a hagymát és nagyon vékony szeletekre reszeltem. Egy serpenyöben kiolvasztottam a bacont,belekevertem a hagymát és együtt üvegesre pároltam.
A megkelt tésztát egy 18 centis,kapcsos formába terítettem,úgy,hogy pereme is lett. A két tojást a tejszínnel felvertem,óvatosan sóztam mivel a bacon is sós és ráöntöttem a hagymára,összekevertem. Ezt a tojásos,tejszínes hagymát szétosztottam a tésztán, borsoztam.
180 fokon 50 percig sütöttem, ha erösen barnulna,takarjuk le sütöpapírral.