Oldalak

2012. február 23., csütörtök

ELÖTTE-UTÁNA-STUTTGART 21










10 napja lezárták a parkot a rendörök. Ennek ellenére éjjel több mint 1000 "parkvédö" kivonult 1500 rendör ellen,hogy védjék a fákat...

Lefeküdtek, leültek, a fákra másztak, mindent megtettek.
A rendörök egyenként cipelték el öket.
Szerencsére békésen zajlott le az egész,nem úgy mint 2010 szeptemberében...

Még aznap éjjel elkezdték a fák kivágását. Napokig tartott mire ezt a kb. 100 darab több mint 100 éves fát elpusztították, ledarálták.

Párat közülük állítólag átültettek...hogy hova, azt nem árulják el...?????

Népbutítás!!!

Sehova nem ültették át öket,hiszen egy öreg fát nem lehet átültetni!!!!

Vagy ha mégis, mi az,hogy nem árulják el,hogy hová????

Napokig kerültem a környéket,de a végén gondoltam,hogy mégis megnézem és lefotózom,hogy megmutathassam mit müveltek.

Sírógörcsöt kaptam..és nem voltam egyedül.

Megmutatom milyen volt még pár hónapja a parkunk.

Van egy olyan érzésem,hogy azok is akik Stuttgart 21 mellett vannak, ledöbbennek ennek a pusztításnak a láttán....

Aki egy kicsit is érez, sírva fakad.

A müemlékvédett pályaudvar épületét is bontják, csak a tornyot hagyják meg.

No comment.

Felteszek egy pár perces filmet amit 2010 szeptemberében vettem fel, a parkban az egyik legöregebb fa alatt tartott imából egy részlet.

Ha a szöveget nem is érti mindenki, a képek magukért beszélnek, ezek a fák nem léteznek többet.




2012. február 21., kedd

GESZTENYÉS TIRAMISU



Nálunk, Németországban eddig nem volt kapható gesztenyemassza, de amióta nyílt egy pár svájci élelmiszerüzlet, Migros, azóta hála az égnek, beszerezhetö.

Mélyfagyasztva csak Svájcban árulják, de nekünk nagyon megfelel a nem mélyhütött variáció is, ami egy müanyag tálkában kapható, olyasmiben mint a Philadelphia krémsajt.

30 dekás kiszerelésben árulják.

Ehhez a tiramisuhoz egy ilyen 30 dekás masszát használtam.

Hozzávalók:

30 deka gesztenyemassza, 20 deka Philadelphia jellegü krémsajt, kb. 1 deci "Schmand" vagyis 25%-os zsírtartalmú tejföl, 1 zacskó vaniliás cukor, 5 deka kristálycukor, rum, espresso, piskóta lap, kakaópor

A gesztenyét a krémsajttal, a zsíros tejföllel és a cukrokkal összekevertem.
A piskótából a desszertgyürüvel kerek formákat szabdaltam.

Meglocsoltam rumos espressoval, a gyürüt rajta hagytam és belekanalaztam egy adag gesztenyés krémet.
Erre megint egy rumos,kávés piskóta karika jött, majd a végén mégegy réteg krém.

A gyürükkel együtt a hütöbe tettem pár órára.

Utána a kinyomó lapát segítségével lehúztam a gyürüket a tornyokról és kakaóporral megszórva tálaltam.


TÚRÓLABDÁK NEMCSAK FARSANGRA



Nagyon finom és pillanatok alatt elkészíthetö!

Hozzávalók:

25 deka sovány krémtúró / vödrös a Lidlböl/, 25 deka liszt, 12,5 deka cukor, egy csipet só, 2 tojás, 1/2 csomag sütöpor, rum, olaj a sütéshez, vaniliacukros cukor

A lisztbe beleszórtam a sütöport,majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összekevertem. Kis rumot öntöttem hozzá.
Két evökanál segítségével adagoltam a forró olajba a tésztát és mindkét oldalán pirosra sütöttem a gombócokat. Konyhai itatóspapíron lecsepegtettem és még melegen megforgattam a vaniliacukros cukorban.