2011. augusztus 27., szombat
HUGO-AZ IDEI NYÁR DIVATKOKTÉLJA
Barátnöm szülinapi buliján találkoztam vele elöször,tegnap én is elkészítettem.
Hozzávalók 1 személyre:
fél lime/ zöld citrom/ 4 kis darabba vágva, 2-3 citromfülevél, 1,5 deci prosecco vagy száraz pezsgö, bodzaszörp /ízlés szerint/, jégkocka
A lime darabokat kicsit megnyomkodva a citromfü levelekkel együtt beleteszük egy fehérboros pohárba, ráöntjük a hideg proseccot,majd a bodzaszörpöt és jégkockával kínáljuk.
2011. augusztus 3., szerda
SÜLT ZÖLDSÉGEK
Hozzávalók:
2 db. kis padlizsán, 2-3 szál újhagyma, 1 db.kápia paprika, 1 db.vastag sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagma, só, bors, kb. 1 deci olivaolaj, parmezán
A padlizsánt megmostam és karikákra vágtam, besóztam,állni hagytam. A sárgarépát, fokhagymát és az újhagymát megpucoltam,a répát karikákra, a hagymát srég szeletekre, a fokhagymát kis darabokra vágtam. A kápia paprikát szintén felszeltem.
A padlizsánt kb. 10 perc után konyhai papír itatóssal leitattam.
A többi zöldséggel együtt egy nagy tepsibe tettem, füszereztem, leöntöttem az olivaolajjal és forró sütöben kb. 30 perc alatt megsütöttem.
Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaltam.
Labels:
Köretek,
Padlizsán,
Padlizsánnal,
Sütöben sütve,
Vega
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)