LAZACOS,TORMAKRÉMES PALACSINTA/Tina 2004
15 dkg liszt, késhegynyi sütöpor, 1/4 liter tej, 2 tojás, 1,5 deci krémföl, 1 ek. torma, 1 kisebb fej saláta, 2 ek. olaj, 30 deka vékonyra szeletelt füstölt lazac, só, bors
A lisztböl,sütöporból, tojásból, tejböl palacsintatésztát keverünk, 15 percig pihentetjük.
A krémfölt kikverejük a tormával, sózzuk, borsozzuk.
6 db. palacsintát sütünk. A kihült palacsintákat a krémmel megkenjük, megrakjuk a salátalevelekkel, rátesszük a lazacszeleteket és szorosan feltekerjük.
Kb. 4 cm-es szeletekre vágjuk és koktélpálcikákkal összetüzzük.
alchri: egymás mellé egy folpackra kiterítettem a palacsintákat és úgy töltöttem meg és tekertem föl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése