Oldalak

2012. október 21., vasárnap

2012. október 20., szombat

ÖSZI ÉDESSÉG



Nagyon finom kombináció, a gesztenyepüré a narancshéjjal,narancslével,mézzel és a szölövel remek együtt!

Hozzávalók 4 személyre:

20 deka gesztenyemassza, 1 zacskó van. cukor, rum ízlés szerint, 1 deci tejszínhab, 1 narancs, 2 ek. méz, 1 deci narancslé, 15 deka magnélküli szölö

A gesztenyemasszát meglocsoltam rummal,majd villával fellazítottam. A tejszínt a van. cukorral félkeményre vertem és kis adagonként összekevertem a gesztenyével.

A szölöt megmostam, a szemeket félbevágtam és kimagoztam. / Sajnos itt nem kaptam magnélkülit/.

A narancs héját lereszeltem és kifacsartam. A szölöhöz adtam a héját és a levét, belekevertem a mézet.

A gesztenyés krémet poharakba kanalaztam, majd elosztottam rá a narancsos szölöt.


2012. október 12., péntek

ROTER GRÜTZE/ PIROS GYÜMÖLCSPUDING

Nem ismerem sajnos a magyar megfelelöjét. Könnyen elkészíthetö édesség, vaniliaszósszal vagy borsodóval,fagyival,tejszínhabbal tálalható. Természetesen friss gyümölcsböl is finom, nekem a mélyhütömet kellett ürítenem,így fagyasztottat használtam fel.

Hozzávalók:

30 deka fagyasztott "gurulós málna", 40 deka fagyasztott  erdei gyümölcskeverék, 2 ek, keményítöliszt, 1/2 deci vörösbor, 1 zacskó van. cukor, kristálycukor ízlés szerint

A gyümölcsöket egy nagyobb lábosban a van. cukorral, cukorral és vörösborral felforraltam. Pár percig együtt föztem,majd a keményítöliszttel besürítettem. Nagyon kis lángon tovább kavargattam pár percig,amíg be nem sürüsödött.

Poharakba osztottam és borsodóval leöntve tálaltam.