Oldalak

2008. június 10., kedd

Dán kuglóf


Eredeti recept a balatonalmádis Szabó pékségböl.

Dán kuglóf

5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl viz, 25 dkg liszt, 1 sütöpor, 5 tojás habja

Az 5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vizzel jól összekeverni.. Hozzáadni lassan a sütöporral elkevert lisztet, majd az 5 tojás felvert habját. A massza egy részét beleönteni egy kuglófformába, amit elöször kikentünk vajjal és megszórtunk zsemlemorzsával. A maradék masszába egy kis kakóport keverni és aztán azt is ráönteni. Villával óvatosan összekeverni.. Közepes lángon, kb.45 percet sütni. Porcukorral megszórni.

9 megjegyzés:

  1. Köszi, ezt kipróbálom, főleg, ha olyan, mint a nevezett pékségben. :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsuzsi!
    Hajszál pontosan olyan;) A forma aljába tört diót is tehetsz és úgy rá a masszát, akkor ezer %-osan olyan lesz;)
    Nálunk sajnos allergiásak a dióra:(

    VálaszTörlés
  3. Elég későn jutottam el odáig, hogy megcsináljam. Isteni volt, és tényleg pont olyan, diót kihagytam, így 99,99 %-osan volt olyan! Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  4. Többször elkészítettem már és mindig sikerült. Isteni finom !
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  5. Az 5 tojás habja, az 5 egész tojás felverve vagy csak a fehérjének a habja? köszi

    VálaszTörlés
  6. Az 5 tojásfehérjéböl a hab. A sárgája már az elején belekerül.

    VálaszTörlés
  7. Hány fokon kell sütni?
    Alsó felső sütés?
    Hőlég keverés?

    VálaszTörlés
  8. 180 fokon,alsó-felsö sütés.

    VálaszTörlés