2008. június 10., kedd
Dán kuglóf
Eredeti recept a balatonalmádis Szabó pékségböl.
Dán kuglóf
5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl viz, 25 dkg liszt, 1 sütöpor, 5 tojás habja
Az 5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vizzel jól összekeverni.. Hozzáadni lassan a sütöporral elkevert lisztet, majd az 5 tojás felvert habját. A massza egy részét beleönteni egy kuglófformába, amit elöször kikentünk vajjal és megszórtunk zsemlemorzsával. A maradék masszába egy kis kakóport keverni és aztán azt is ráönteni. Villával óvatosan összekeverni.. Közepes lángon, kb.45 percet sütni. Porcukorral megszórni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Köszi, ezt kipróbálom, főleg, ha olyan, mint a nevezett pékségben. :-)
VálaszTörlésSzia Zsuzsi!
VálaszTörlésHajszál pontosan olyan;) A forma aljába tört diót is tehetsz és úgy rá a masszát, akkor ezer %-osan olyan lesz;)
Nálunk sajnos allergiásak a dióra:(
Elég későn jutottam el odáig, hogy megcsináljam. Isteni volt, és tényleg pont olyan, diót kihagytam, így 99,99 %-osan volt olyan! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésTöbbször elkészítettem már és mindig sikerült. Isteni finom !
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
Zsani, nagyon szivesen;)
VálaszTörlésAz 5 tojás habja, az 5 egész tojás felverve vagy csak a fehérjének a habja? köszi
VálaszTörlésAz 5 tojásfehérjéböl a hab. A sárgája már az elején belekerül.
VálaszTörlésHány fokon kell sütni?
VálaszTörlésAlsó felső sütés?
Hőlég keverés?
180 fokon,alsó-felsö sütés.
VálaszTörlés