Oldalak

2008. május 27., kedd

Palacsinta tortácskák



Palacsinta tortácskák

10 deka liszt, 4 deci tej, 4 tojás, só, 1 csomag van. cukor, 10 deka keserücsoki/ 46 %-os/ , 1,5 deci tejszín, 3 deka keményítöliszt, 7 deka cukor, porcukor

A lisztböl, 2 deci tejböl, 2 tojásból, csipet sóból, vaniliáscukorból palacsintatésztát készítünk, 20 percig pihentetjük. Utána egy 24 centis serpenyöben 4 palacsintát sütünk, rácson hülni hagyjuk.
A csokit durvára törjük és egy edényben amit forró vízbe állítunk, felolvasztjuk.

Minden egyes palkacsintából 3 darab 10 centi átméröjü kört szabunk ki. 8-at bekenünk a felolvasztott csokival, száradni hagyjuk.


A krémhez a maradék tejet a tejszínnel összekeverjük, ennek a 2/3-át felhevítjük. A hidegen hagyott tej-tejszín keveréket összekeverjük a keményítövel elkevert cukorral és a maradék 2 tojással és nagyon lassan a foró tejhez keverjük, egyszer felforraljuk, hülni hagyjuk, közben mindig megkeverjük.

Amikor lehült, megkenünk 4 csokis mini palacsintát a krémmel, ráhelyezzük a következö 4 csokis palacsintát, azokat is megkenjük a krémmel, majd beborítjuk egy üresen hagyott palacsintával. Porcukorral megszórva tálaljuk.alchri: a második réteg kis palacsintát külön kentem meg, tehát nem az elsö krémes rétegre helyezve, mert elég kemény volt a krém és a nyomással szétlapítottam volna. Kis csoki díszekkel dekoráltam. Nem egyben sütöttem a palacsintákat, hanem egy tükörtojás serpenyöben egyszerre 4 kicsit.

Az eredeti recept rózsavízzel füszerezi a krémet és a palacsinták tetejére fehérjébe és porcukorba mártott rózsaszirmot tesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése