Húsvét közeledtével beírom egy régebbi kedvenc receptemet,amit már nagyon sokszor készítettem.
Eredetileg kellene hozzá egy marokkói cserépedény, de bármilyen más fedeles edényben is elkészíthetö.
Hozzávalók:
25 dkg aszalt sárgabarack, 5 deka mazsola, 80 dkg bárányhús kockára vágva, 2 hagyma, olivaolaj, 1 tk. koriander, 1/2 tk. fahéj, 1/2 tk. gyömbérpor, 1/4 tk. örölt szegfüszeg, só, bors
A barackokat vízzel befedve, 12 órát állni hagytam.
A kockákra vágott húst a hagymával együtt a felhevített olajon 5 percig sütöttem.
A barackokat a puhítóvízzel, a mazsolával és a füszerekkel együtt hozzáadtam és az egészet annyi vízzel felöntöttem, hogy majdnem ellepje. 45 percig lefedve föztem.
Rizs vagy kuszkusz passzol hozzá.