Oldalak

2008. május 27., kedd

Ossobuco



Ossobuco


kb. 1 kiló borjú lábszár a hentessel kb. 4 centis szeletekre vágatva, 3-4 ek. liszt, 4 hagyma, 40 deka sárgarépa, 1 csomag angol zeller, 80 deka paradicsom, 1/4 liter fehérbor, só, bors, kakukkfü, rozmaring, oregano, babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyem, 1 kk. reszelt citromhéj, olivaolaj

A lábszárszeleteket sózni, borsozni, majd a lisztbe forgatni és egy serpenyöben kevés olajon mindkét oldalon megpiritani. Kiszedni és egy nagy, fedeles tüzálló edény aljába tenni.
A serpenyöbe 1/8 liter fehérbort önteni, felforralni és a húsra önteni. Utána egy kevés olajon a durvára vágott zöldségeket / hagyma, zeller, répa, 1 csokor petrezselyem / megdinsztelni, füszerezni és 1/8 liter fehérborral leönteni. A meghámozott és apróra vágott paradicsomot hozzáadni, együtt tovább dinsztelni, majd az egészet a húsra önteni.


A 180 fokos sütöben, 2-3 órát sütni, közben, ha szükséges, 30 percenként egy kis levessel meglocsolni.
A másik csokor petrezselymet a fokhagymával ledarálni, a reszelt citromhéjat hozzáadni és a tálalásnál a tányéron a húsra szórni belöle. Fött tésztával tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése