Oldalak

2008. június 5., csütörtök

Vöröslencsés couscous


Vöröslencsés couscous

1 hagyma, 2 ek.olaj, 5 deka vörös lencse, 2,5 deci leves, 10 deka couscous, citromhéj, 1 fokhagymagerezd, 2 ek. petrzselyem só, bors, kevés citromlé

A hagymát kockára vágtam, majd az olajon üvegesre dinszteltem. Ráöntöttem a lencsét, 1 percig együtt sütöttem majd beleöntöttem a levest. Lefedve 5 percig föztem, majd beleszórtam a couscoust és azonnal lehúztam a lángról. Lefedve 5 percig duzzadni hagytam.
Közben két csíkot lehámoztam a citromról, az 1 gerezd fokhagymával apróra vágtam és a petrezselyemmel összekevertem. A couscoust egy villával fellazítottam, sóztam, borsoztam, majd a citromlével és a citromhéjas fokhagymával összekevertem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése