Oldalak

2008. június 6., péntek

GOUGÈRE


Gougère

300 ml víz, 125 gramm vaj, 1 jó nagy csipet só, 250 gramm liszt, 4-5 tojás, 250 gramm Greyerzer / vagy másfajta sajt/

A vizet felforralni, belekeverni a vajat, a sót, majd a lisztet, addig, amíg el nem válik az edény falától. A tojásokat egyenként hozzákeverni. A sajtot lereszelni és 20 dekát a masszába keverni.
Egy sütöpapírral kibélelt tepsire 2 evökanállal, kerek formákat vagy kis halmokat tenni. A maradék sajttal megszórni és a sütöben, 180 fokon, kb. 50 percig sütni. A sütö ajtaját csak a végén szabad kinyitni!!
Ötletek: Langyosan tálalni, esetleg egy salátával, vagy szeletekre vágva, borhoz mint aperitif. A massza 1/2 nappal elötte is elkészíthetö, lefedve a hütöben tartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése