Oldalak

2008. június 16., hétfő

Toszkánai csokoládétorta


TOSZKÁNAI CSOKOLÁDÉTORTA

20 deka keserü csokoládé, 20 deka vaj, 10 deka liszt, 30 deka cukor, 6 tojás.

A sütöt 180°C-ra felfüteni, egy kerek, 26 cm-es átméröjü formát sütöpapírral kibélelni. A csokit, forró vízfürdöben, a vajjal együtt felolvasztani. Elektromos habverövel összekeverni a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverni, a formába önteni és kb. 35-45 percig sütni. A torta a tetején kemény, belül krémes. A felvágás elött, teljesen lehülni hagyni.alchri: barna cukorral is kitünö.

1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem szülinapra, csodafinom. Nem gyönyörü, de annál jobb ízü, ráadásul nagyon-nagyon egyszerü. Köszönöm! Egy temesvári konyhaprinzess.

    VálaszTörlés