Oldalak

2008. június 11., szerda

Padlizsán darálthússal


PADLIZSÁN DARÁLTHÚSSAL

3 közepes padlizsán, 1 nagydarab pritaminpaprika, 1 nagy hagyma, 1 deci olivaolaj, 50 dkg bárány vagy marha darálthús, 5 ek. paradicsompüré, 2 tk. örölt római kömény, só, 3 gerezd fokhagyma.
A padlizsánt kb. 2 cm-es kockákra vágni. A paprikát és a hagymát apró kockákra vágni. Az olajat egy nagyobb serpenyöben felmelegíteni, a darálthúst közepes lángon átsütni. A hagymát, a paprikát és a padlizsánt hozzáadni és mindent együtt 10 percig, gyenge tüzön átsütni. A paradicsompürét, a rómaiköményt hozzáadni, összekeverni, majd 1/4 liter vizet beleönteni, sózni és lefedve az egészet kb. 20 percig készre fözni. A végén a fokhagymát szétnyomni és belekeverni. Hidegen vagy melegen, kenyérrel, rizzsel vagy couscoussal tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése