Oldalak

2008. június 3., kedd

Görög cukkinirakottas


GÖRÖG CUKKINIRAKOTTAS


4 szem.-re
80 dkg cukkini, 1 hagyma, 6 ek. olivaolaj, 40 dkg darálthús, 1/2 citrom leve, só, bors,1 csomó petrezselyem, 1 csomó kapor, 4 tojás, 2 ek. tej, 10 deka Kefalotiri vagy parmezán sajt, frissen reszelve, 2 ek. zsemlemorzsa, kis zsír a formához


Egy nagyobb, fedeles edényben az olajon a kockára vágott hagymát és a darálthúst megpiritani.
A citromlevet és fél csésze vizet hozzáönteni, sózni, borsozni és kb. 10 percig fözni.
A cukkinit közben apró kockákra vágni.


Hozzáadni a húshoz és lefedve, kb. 15 percig együtt fözni.
A petrzselymet és a kaprot apróra vágni és a cukkinihez adni.
A tojásokat a tejjel felverni, sózni, borsozni és a fele adag reszelt sajtot belekeverni és a cukkinis,húsmasszára önteni.
Egy tüzálló formát kizsirozni, egy ek. zsemlemorzsával meghinteni, a masszát beleönteni, szétteriteni.
A maradék sajttal és zsemlemorzsával meghinteni, a 180°C-os elömelegített sütöben, középen, kb. 30 percig sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése