Oldalak

2008. június 12., csütörtök

Horvát moussaka

Horvát moussaka
1 kiló héjában fött krumpli, 50-75 deka darálthús, 2 hagyma, só, bors, pirospaprika, 50 eka sárgarépa karikára vágva, 2 nagy kaliforniai paprika:1 piros,1 sárga csíkokra vágva, 1-2 cukkini vékony karikára vágva.
A zöldségeket külön-külön egy serpenyöben megpiritjuk, füszerezzük. A darálthúst a hagymán megdinszteljük, füszerezzük.
A megpucolt krumplit is karikára vágjuk és egy tüzálló tálat kikenünk olajjal, a krumpli felét beletesszük, sózzuk. Erre jön a répa, só, majd a darálthús, utána a piritott paprikák, aztán a cukkini. Minden réteget sózunk. Legfelülre krumpli kerül és az egészet befedjük tejföllel.
200 fokon kb. 45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése