Oldalak

2008. június 6., péntek

Spagetti nyers paradicsommal



Spagetti nyers paradicsommal

6 személyre:

70 deka spagetti ,1 kiló nem túl érett paradicsom, 1 mozarella vékonyra szeletelve, 2 lilahagyma vékony szeletekre vágva, 8 deka kimagozott olivabogyó, 2 ek. kapribogyó, kevés finomra vágott petrezselyem, 1-2 gerezd fokhagyma, oregano, só, bors, 0,8 deci olivaolaj, frissen reszelt parmezán

Elöször is készítsünk elö egy nagy spagettis tálat. Miközben megfö a tészta, tegyük ebbe a paradicsomdarabokat, a mozarellaszeleteket, a vékonyra vágott hagymát, az olivabogyókat felaprítva, kapribogyót, sót, borsot, oregánót, petrezselymet, a szétnyomott fokhagymát és az olajat.
Amikor harapósra fött a spagetti, szürjük le és hütsük le folyóvíz alatt. Figyeljünk arra, hogy egy csepp víz se maradjon a tésztán. Még langyosan keverjük össze a tálban lévö hozzávalókkal. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
alchri: nem hütöttem le a tésztát és így szinte melegen fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése