Oldalak

2008. május 26., hétfő

Hajdina fasírt


Hajdina fasírt


8 ek hajdinamag, 1/4 liter zöldségleves /kockából vagy porból/ 1 kk. paradicsompüré, majoranna, curry, 1 babérlevél, só, 1 csokor snidling, 1 fokhagymagerezd, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, 4 ek. liszt, 1 ek. reszeltsajt


A hajdinát a levessel, paradicsompürével, füszerekkel, babérlevéllel együtt egy lábosban felforraltam, majd kikapcsoltam alatta, de a tüzhelyen lefedve hagytam kihülni.
A snidlinget, hagymát fokhagymát apróra vágtam, a tojással, sajttal és a liszttel a masszába kevertem, amiböl elötte kivettem a babérlevelet. Ízlés szerint füszereztem.
Forró olajban egy serpenyöben mindkét oldalán aranybarnára sütöttem.

3 megjegyzés: