Oldalak

2009. március 9., hétfő

STAHL FÉLE SACHER MUFFIN


STAHL FÉLE SACHER MUFFIN

10 dkg étcsoki,10 dkg vaj,15 dkg liszt,1 tk sütőpor, csipet só, 2 tojás,15 dkg cukor,10 dkg baracklekvár

Tetejére

3 ek baracklekvár,10 dkg étcsoki,2 dkg vaj,5 dkg fehércsoki,1 ek tejszín

Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gáz: 4es fokozat), és a muffintepsi horpadásait egy-egy papírkapszlival kibélelem. A darabokra tört csokit vajjal együtt gőz felett megolvasztom, aztán félreteszem és megvárom, amíg kihűl.
Robotgéppel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozom a vajjal összeolvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítem a sütőporral, azután hozzákeverem a tésztához.

A tésztát egyenletesen elosztom a muffintepsi horpadásaiban, és 25 perc alatt megsütöm. A kihűlt muffinokat megkenem baracklekvárral. A csokimázhoz gőz felett megolvasztom a darabokra tört étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hűlt, megkenem vele a muffinok tetejét. A fehércsokit a tejszínnel gőz felett megolvasztom, és vékony csíkokat csurgatok belőle a sütik tetejére.
A kész muffinokat rövid időre hűtőbe teszem, hogy a csokimáz megdermedjen rajtuk.
12 muffin lesz belőle.

6 megjegyzés:

  1. Vedd tudomásul, hogy nem szeretlek!!!!!!!!!! :)))

    VálaszTörlés
  2. :(((( én meg ezerrel drukkolok Neked, meglátod olyan jó érzés reggelente felkelni, büszke leszel magadra, hogy megint egy nappal tovább bírtad;)

    VálaszTörlés
  3. Ez gyilkosan jó lett a kritikusok szerint és egymás torkából szedték ki, durván veszekedtek kié lesz az utolsó... Legközelebb eldugok egyet, hogy aki sütötte is megkóstolhassa... :-(

    VálaszTörlés
  4. Csak kérdezem, hogy mi lenne, ha nem belekeverném a tésztába a lekvárt hanem félig tölteném a muffin formákat tésztával erre tennék kis barack lekvárt majd a maradék tésztát a tetejére?

    VálaszTörlés