Oldalak

2008. június 1., vasárnap

Serpenyös kelkáposzta



Serpenyös kelkáposzta


30 deka kelkáposzta csíkokra vágva, 3 deka bacon kockára vágva, 1 hagyma, 1/2 deci fehérbor, 1/2 deci víz, só, bors, 2 ek. tejföl, 1 ek. olaj

A szalonnát az olajon kisütöttem, majd a szeletekre vágott hagymát rádobtam és üvegesre pároltam. Utána beleszórtam a csíkokra vágott kelkáposztát, sóztam, borsoztam, kicsit piritottam. Leöntöttem a vízzel és a borral és lefedve puhára pároltam. Utána fedö nélkül kicsit sütöttem még és 1 ek. tejfölt kevertem bele. A tányéron szintén 1 ek. tejföllel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése