Oldalak

2008. június 12., csütörtök

Alpesi tészta

Alpesi tészta /Tim Mälzer


60 deka krumpli ( elözö napon megfözve) 50 deka szarvacska tészta, 25 deka bacon szalonna, 1 nagy hagyma, 20 deka sajt, só, bors, szerecsendió, 4 ek durvára vágott petrezselyem.


A tésztát megfözni, lecsöpögtetni. A bacont és a hagymát kockára vágni és 2 ek. olajban, együtt ropogósra sütni, a krumplit meghámozni és szintén kockára vágni és a szalonnával összekeverni. A szalonnás hagymát a tésztával, krumplival és 10 deka reszelt sajttal egy nagy edényben összekeverni, sózni, borsozni, szerecsendióval füszerezni.

A durvára vágott petrezselymet belekeverni és az egészet egy kizsirozott tüzálló formába önteni. A 200 fokos sütöben, 20-25 percig, a alulról a második sínen, sütni, majd a maradék 10 deka sajtott rászórni és pirosra sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése