Oldalak

2008. június 6., péntek

Aromás burgonya



Aromás burgonya / Tim Mälzer
2 személyre:

50 deka kisebb burgonyát alaposan megmosni, megkefélni. Egy tálban 3 ek. olivaolajjal összekeverni. 2 szál rozmaringot és 2 szál kakukkfüvet letépkedni, ha nincs, szárított is jó, 1 fokhagymagerezdet megpucolni. 1 biocitrom héját lereszelni. Mindezt egy 1 tk. feketeborssal és 1 ek. feketeborssal egy kis mozsárban összekeverni, összetörni. A krumplihoz keverni.
A füszeres krumplit sütöfoliába tenni, a két végét összekötözni. A forrasztásnál 1 cm-t bevágni és a 200 fokos sütöbe, alulról a 2. sínre, a tepsivel betolni. Kb. 30 percig sütni.

1 megjegyzés:

  1. "Mindezt egy 1 tk. feketeborssal és 1 ek. feketeborssal egy kis mozsárban összekeverni, összetörni".A második rózsa bors vagy szegfű bors? Nagyon tetszík a recept kiprobálom amig hideg van. köszi, Mónika

    VálaszTörlés