Oldalak

2008. június 11., szerda

Hagymás,aszalt gyümölcsös köret


Hagymás, aszalt gyümölcsös köret / Tim Mälzer:

1 nagy fehér színü salátahagyma ( ha nincs, vöröshagyma is jó ), 12 dkg vegyes aszalt gyümölcs / mazsola, sárgabarack, szilva/, 12 zsályalevél, vagy 1 tk. száritott zsálya, 2 tk cukor, 2 deci leves, 2 ek. balzsamecet, 1 ek vaj.

A hagymát vékony cikkekre vágni, egy serpenyöben megpiritani, a zsályaleveleket és a cukrot hozzáadni, kicsit együtt dinsztelni , sóval, borssal füszerezni. Hozzáadni a kockára vágott gyümölcsöt, felönteni a levessel és az ecetet beletenni, fedö nélkül, 3-4 percig fözni. A végén egy kis darab vajat belekeverni.
Vadashoz, sültekhez kítünö!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése