Oldalak

2008. június 3., kedd

Csokitorta saját levében


Csokitorta saját levében


1 bögre liszt, / kb. 2,5 decis bögre/ 1 tk. sütöpor, 3/4 bögre cukor, 1/4 bögre kakaó, 1 csipet só, 1/2 bögre tej, 5 deka olvasztott vaj A cskoládéöntethez: 3/4 bögre barnacukor, 1/4 bögre kakaó, 1 és 1/4 bögre forróvíz


Egy edénybe szitáljuk a lisztet amibe a sütöport is belekevertük, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, csipet sót. Összevegyítjük mindezt és egy mélyedést fúrunk az ujjunkkal bele, majd abba tesszük a vajat és a tejet. Jól összekeverjük és egy kivajazott, 4 bögre tartalmú tüzálló edénybe simítjuk. / ne legyen túl lapos forma/.


Az öntethez összekeverjük a kakaót a cukorral és a forróvizet lassan hozzáadagoljuk. Simára keverjük. A barnacukor nekem nem olvadt fel benne, de nem baj. Ezt a híg levet óvatosan ráöntjük a nyers tésztára, majd közepes meleg sütöben készre sütjük. nekem max. 30 perc kellett hozzá. Mindenképpen tüpróbát kell csinálni!


Amikor kihül, felvágni és kis adagokat egy tányérra tenni és a tepsi alján maradt krémmel meglocsolni. Fagylalt mellé is kitünö.


alchri: elöször azt hittem, hogy nagyon sok lesz rá az öntet, de a sütés alatt sürü krémmé alakul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése