Húsvéti elökészületek alkalmából ma megsütöttem két fészket. A többi nyers tésztát lefagyasztottam;)
Elég csinosnak és finomnak tünnek, egyszerü elkészíteni is, így ajánlom Mindenkinek!
8 darabhoz:
25 deka liszt, 1 zacskó sütöpor, 3 ek. snidling, 3 ek. petrezselyem, só, 30 deka sovány krémtúró, 7 ek.olaj, 11 tojás
A lisztet a sütöporral a zöld füszerekkel és 2 és fél tk. sóval egy edényben összekeverni, a túrót, a 6 ek. olajat, a 2 tojást és az 1 tojásfehérjét hozzáadni.
Jól összegyúrni.
A tésztát egy kb. 30 centis hosszú hengerré formálni, majd 8 egyforma darabba vágni.
Minden darabot felezni és a feleket egy-egy kb. 25 centis darabra sodorni. Ezeket egymással összetekerni és egy kis koszorút formálni.
Sütöpapírral kibélelt tepsire tenni. 1 tojássárgáját kevés vízzel összekeverni és ezzel a kis koszorúkat bekenni.
8 tojást beszúrni és kb. 1 ek. olajjal bekenni. A beszúrt felükkel lefelé a koszorúkba helyezni és a 180 fokos sütöben, alulról a 2. sínen, kb. 30 percig sütni.
èpp ma néztem ki az újságból ezeket a fészkeket :)) Megelöztél Drága!
VálaszTörlésNa látod, ez a "gondolatátvitel". 2007-es újságban találtam, már akkor szerettem volna megcsinálni, de csak most került rá sor.
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésKezdő "asszony"-ként lenne egy kérdésem. Alchri írtad a receptnél, hogy a maradék tésztát lefagyasztottad. Zacskóba vagy dobozba tetted? Meddig áll el így, és hogyan kell kiolvasztani? Csak hagyom, hogy felolvadjon, és már használhatom is? Nagyon jó lenne, ha tudnál segíteni, mert elég kevés időm van sütni, és így rengeteg időt tudnék spórolni, ha egyszerre egy nagy adagot tudnék legyártani.
Köszi a választ előr is. Ani
Kedves Annus, most tettem be a mélyhütömbe a maradék tésztát, így nem nagyon tudok tanácsot adni. Csak annyit, hogy a kis gombócokat külön-külön betekertem átlátszó fóliába és együtt így tettem bele egy fagyasztó zacskóba.
VálaszTörlésSzerintem ha kiengednek, pont úgy felhasználhatók mint a fagyasztás elött.
Én is tegnap néztem ki magamnak egy fészket, de az nagy volt. A Tiéd is nagyon tetszik... Egy hülye kérdés: milyen az a sovány krémtúró?
VálaszTörlésSzia JD!
VálaszTörlésOtthon a Lildlben kapható vödörben.
Köszi :)
VálaszTörlés