2009. március 3., kedd
TOSZKÁNAI CSOKITORTA MEGGYEL
TOSZKÁNAI CSOKITORTA MEGGYEL
Most szögletes formában sütöttem meg a bemásolt recept fele adagját és megszórtam böségesen meggyel.
20 deka keserü csokoládé, 20 deka vaj, 10 deka liszt, 30 deka cukor, 6 tojás
A sütöt 180°C-ra felfüteni, egy kerek, 26 cm-es átméröjü formát sütöpapírral kibélelni.
A csokit, forró vízfürdöben, a vajjal együtt felolvasztani.
Elektromos habverövel összekeverni a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz.
A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverni, a formába önteni és kb. 35-45 percig sütni.
A torta a tetején kemény, belül krémes.
A felvágás elött, teljesen lehülni hagyni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Őrületesen, döbbenetesen, hihetetlenül jól néz ki, még mindig kapkodom a levegőt.
VálaszTörlésKöszi! Na meg nagyon finom is;)
VálaszTörlésHúha, most estünk túl egy tömény csoki brownie-n, kísértetiesen hasonló lett az eredmény :-)
VálaszTörlésFelül kérges, belül krémesen lágy... A mérleget meg jól eldugtam :-D
Viki :))
VálaszTörlésGondolkodtam, hogy browniet sütök, de aztán beugrott ez a bevált receptem. Browniet málnával próbáltam valamikor, na ott is vigyázni kell a mérleggel;))
Sok éve találtam rá erre a receptre, de máig a kedvenc, és az egyetlen torta, amit el tudok készíteni. :) Örök hála..
VálaszTörlésSok éve találtam meg ezt a receptet, de máig a kedvenc, és egyetlen torta, amit el tudok készíteni. :) Örök hála..
VálaszTörlésKedves Szabolcs,köszönöm szépen!
VálaszTörlés