Oldalak

2009. március 13., péntek

FORMAGGIO SPÄTZLE


FORMAGGIO SPÄTZLE

A Spätzléhez:

25 deka liszt, 2 tojás, 1 tk. só, 1/8 liter víz

A Formaggio Spätzlehez:

5 deka olajban eltett aszalt paradicsom, 125 gramm mozarella, 10 deka Bergkäse vagy más aromás sajt, 20 deka póréhagyma, fél csokor petrzselyem, 2 ek. olaj, só, bors

A Spätzléhez a lisztet a tojásokkal, a sóval és a vízzel simává keverjük, míg hólyagos nem lesz.

Egy nagy lábosban vizet forralunk, majd amikor forr, a Spätzle tésztát egy vizes fadeszkáról egy késsel, hosszúkás csíkokra a vízbe szaggatjuk. Amikor feljöttek a víz tetejére, egy szürökanállal kiszedjük.

A pórét megpucoljuk, megmossuk, 1/2 centis szeletekre , a mozarellát és a másik sajtot kockákra, a paradicsomot csíkokra vágjuk.

Egy serpenyöben az olajat felhevítjük, a pórét 5 percig sütjük benne, majd beledobjuk a paradicsomot és az apróra vágott petrzselymet, sózzuk és borsozzuk.

A leszürt Spätzlét a sajtokkal és a paradicsomos pórével felváltva egy tüzálló tálba rétegezzük.

200 fokon 10-12 percig sütjük.

alchri:
a tetejét is megszórtam egy kevés sajttal.


2 megjegyzés:

  1. nagyon jól hangzik, a napokban majd ki is próbálom. én a spätzlét különben ugyanúgy készítem mint a nokedlit;-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a nokedli nagyon bejön, s mivel ez is hasonlónak tűnik, biztosan kipróbálom, nagyszerű recept!

    VálaszTörlés