2009. március 2., hétfő
KEKSZES, TEJFÖLÖS ÉDESSÉG
Legelöször LATSIA-tól olvastam ezt a receptet. Nagyon szeretjük, föleg a szülinapos gyerekem, aki nyersen bármilyen gyümölcsöt imád, de amennyiben megsütöm, legyen az meggy vagy alma, vagy akármi, nem bírja megenni.
Imádja a krémes édességeket is, ezért ez egy nagyszerü kombinációja a kettönek.
Most a 18 centis kis kerek tortaformámban csináltam. Ezért összetörtem hozzá a kekszet, hogy ki tudjam vele a kivajazott kerek formát "bélelni". Erre jött az elsö réteg tejföl, majd megint tört keksz, majd a második réteg tejföl.
A hütöben egy éjszakán át pihent.
Másnap apróra vágtam a friss gyümölcsöket / sárgadinnyét, epret és kivit/ majd ráhalmoztam és / Latsia receptjétöl eltérve/ egy zacskó torta zselatinnal leöntöttem. Pár órát hülni hagytam, utána vettem le a gyürüt a formáról.
Tejfölös kekszes nyári édesség 15 dkg keksz /vékony! 500 g tejföl 2 cs vaníliás cukor porcukor ízlés szerint friss gyümölcsök Egy tálba leraktam 1 sor kekszet ráöntöttem a cukros tejföl 1/3-át majd ezt még 2x megismételtem. A tetejét kiraktam friss vegyes gyümivel /szőlő, s. dinnye, g. dinnye, cseresznye/ és betettem hűlni.
alchri: a tejfölbe reszeltem egy kevés narancshéjat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia Alchri!
VálaszTörlésKüldök Neked egy barátságláncot, ha van hozzá kedved, kapcsolódj hozzánk!
http://nassolo.blogspot.com/2009/03/kulonleges-baratsag.html
Üdvözlettel: Marica
Szia!
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek!:-)