2009. március 2., hétfő
MÁSODIK FOGÁS A SZÜLINAPI EBÉDBÖL
Sült oldalast kért a gyerek. Férj inkább magyarosan szereti, böségesen megszórva köménymaggal, Chri pedig pikánsabban kérte, a szokásos ketchupos, szójaszószos, mézes és fokhagymás kencével kenegetve.
A fotón jól látszik a különbség a kétfajta oldalas között. A végén a nagyobb sikere mégis az édesebb variációnak volt, nem beszélve az így kisült zsírról, amit hatalmas élvezet friss kenyérre kenve enni;))
Az oldalast besóztam, borsoztam. A magyarosat megkentem mustárral és megszórtam köménnyel. A többit pedig egy bevált keverékkel kenegettem: fél deci ketchup, fél deci szójaszósz, fél deci méz és 3-4 gerezd fokhagyma szétnyomva.
Elöször letakarva sütöttem, majd fólia nélkül piritottam. Összesen kb. 2 óra kellett neki.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hol kapsz Te itt ilyen oldalast??? Vagy hoztad?
VálaszTörlésKomolyan összefutott a nyál a számban! :)
Ancsám, itt vettem a hentesnél és hosszában ketté vágattam. Mindig van nála, sokszor akcióban is;) Imádjuk!!!!
VálaszTörlésKb. hány fokon sütöd? Múltkor csináltam életemben először oldalast, de majdnem pórul jártam, mert a recept 220 fokon 2 órai sütést írt. Bő egy óra múlva gyanús szagok jöttek, és a tepsi egyik fele már tök fekete volt :-(
VálaszTörlésAzért a husi finom lett. De ha még egy órát sül, nem tudom, maradt-e volna valami a tepsiből...
Szia Lívi!
VálaszTörlés180 fokon sütöttem. 220 az sok neki. Mindenképpen takard elöször le, a végén piritsd meg!
Kipróbáltuk!!! A mustáros és a szójaszószos is nagyon fini lett! Kösz a receptet! :-)
VálaszTörlés