2009. március 4., szerda
BALZSAMECETES,VÖRÖSBOROS CSIRKEMÁJ
BALZSAMECETES,VÖRÖSBOROS CSIRKEMÁJ
2 személyre
30 deka csirkemáj, 6 darab salot hagyma, olaj, 2 tk. vaj, 1 ág rozmaring, 1 ek. barna cukor, 5 ek. balzsamecet, 1,5 deci vörösbor, 1,5 deci leves, só, bors
A májat a wokban kevés olajon minden oldalán pirosra sütöttem, majd félretettem.
Vajat olvasztottam fel szintén a wokban, rádobtam a megpucolt és negyedelt salot hagymákat és a rozmaringot. Kb. 3 percig sütöttem, majd megszórtam a cukorral. 1 percig karamellizáltam.
Felöntöttem az ecettel és a borral és a felére redukáltam.
Beleöntöttem a levest és további 5 percet föztem.
A végén a májat 3 percig felmelegítettem benne, sóztam, borsoztam.
Krumplipürével vagy fehérkenyérrel is nagyon finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése