Az nlc-n régóta rendszeresen olvastam róla, pont ma, amikor megcsináltam , nem találtam a receptet hozzá.
Így ma INNEN vettem a pontos receptet.
1 csomag babapiskóta (kb. 20 dkg), 4 dl tejföl, 4 dl tejszín, 2 citrom lereszelt héja, 1 citrom leve, 9 evőkanál porcukor, tetszés szerint gyümölcs a tálaláshoz. |
A babapiskótát 1 cm-es darabokra aprítjuk, majd elkészítjük a mártást: jól összekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat, a citrom levét és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Egy mély tálba (2-3 literes) rétegezzük a babapiskótát a citommártással - legalulra és a tetejére mártás kerüljön! Lefedve 2-3 órára a hűtőbe rakjuk. Desszertes poharakba vagy tálkákba tálaljuk, tetejét (nyers) gyümölcsdarabokkal - kivi, narancs, mandarin - díszítjük. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése