Oldalak

2008. június 5., csütörtök

Tarka gersli risotto


Tarka gersli risotto

1 lilahagyma, 1 piros színü paprika, fél cukkini, maroknyi gersli, 1/2 deci fehérbor, kb. fél liter leves, só, bors, diónyi vaj, parmezán frissen reszelve, petrezselyem, olivaolaj

A hagymát egy kevés olivaolajon üvegesre dinszteltem, rádobtam a pici kockákra vágott paprikát és a cukkinit. Együtt pritottam, majd beleszórtam a gerslit, még mindig együtt piritottam. Ráöntöttem a bort, majd a leves egy részét, sóztam, borsoztam és fedö nélkül, lassan föztem. Amikor elfötte a levét, pótoltam a levessel.
A végén belekevertem a vajat és az apróra vágott petrezselymet, reszelt parmezánnal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése