Oldalak

2008. június 18., szerda

Pianida


Piadina

Antipastikhoz, puha sajtokhoz

50 deka liszt, 3 deka vaj, só, langyos víz, kb. 2,5 deci

A vajat felolvasztom, a lisztet egy nagy tálba öntöm és a közepébe egy mélyedést csinálok. Ebbe öntöm a vajat és a sós vizet. 10 percig alaposan összegyúrom, majd folpackba csomagolom és az edény alatt 30 percig állni hagyom.
30 perc után 20 részre osztom, kb. tojás nagyságú gombócokra. Egyenként 10-12 centi átméröjü, kb. 5 mm vastag lepénykékre nyújtom.
Többféle módja van a sütésnek, én egy bordázott grill serpenyöben sütöttem meg, mindkét oldalán kb. 3 percig, amíg kicsit piros és hólyagos nem lett.
Grill felett is süthetö.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése