Oldalak

2008. június 6., péntek

Az eredeti Spargeloni




Spargeloni
2 személyre:

8 vékony spárga, 4 szelet gépsonka, krémsajt, 8 darab cannelloni tészta, 2 szál újhagyma, olaj, 25 deka pizzaparadicsom / konzerv/, 1,5 deci tejszín, 3 bazsalikomlevél, só, bors, 12,5 deka mozarella

A spárgát megpucolni és a végét levágni. A sonkaszeleteket 2 tk. krémsajttal megkenni és félbevágni, majd egy-egy vékony spárgát beletekerni. Ezeket a tekercseket egy-egy cannelloniba tolni. Egy kivajazott tüzálló tálba fektetni.
Az újhagymát megpucolni, karikára vágni és kevés olajon dinsztelni, majd a pizzaparadicsomot ráönteni. Hozzáadni a tejszínt és felforralni, a bazsalikomleveleket apróra vágni és belekeverni, sózni, borsozni. Ezt a szószt a cannellonikra önteni és a sütöben, alulról a 2. sínen, 180 fokon 30 percig sütni. A 20. percben a kockákra vágott mozzarellát rászórni.
alchri:
zöld spárgából készítettem és a krémsajtba apróra vágott medvehagymát kevertem . A fele idö után óvatosan megfordítottam a cannellonikat, hogy a másik oldala is megpuhuljon.

Forrás: Essen&trinken/ Für jeden Tag,2007 május

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése