Oldalak

2008. június 3., kedd

Csészés trüffel


Csészés trüffel/ Tim Mälzer
30 deka keserücsoki tortabevonó, 175 ml tejszin, 2-3 tk nescafe por, 3 ek narancslikör, 6 deka vaj, kb. 1 deci tej, 1 ek cukor, fahéj


A csokit a vajjal, nem túl forró vizfürdöben felolvasztani. A tejszint a nescafeporral felforralni és lassan a csokihoz keverni.Utána a narancslikört beleönteni.
A masszát csészékbe önteni és legalább 3 órára a hütöbe tenni.
A tejet a cukorral felmelegiteni, majd felhabozni,a lehült csokikrémre tenni, rögtön tálalni.

TEJHAB

A tejet kis cukorral a mikróban kicsit felmelegíteni, majd felhabozni / kis kézi, elemes kütyüvel/ utána megint visszatenni pár másodpercre a mikróba. Kö kemény habot kapunk.

Tassentrüffel

300 g dunkle Kuvertüre,175 ml Schlagsahne ,2-3 TL lösliches Espressopulver (instant),3 EL Orangenlikör,60 g Butter,ca. 100 ml Milch,1 EL Zucker,Zimtpulver

Zubereitung Die Kuvertüre hacken und über einem nicht zu heißen Wasserbad mit der Butter schmelzen. Die Sahne mit dem Kaffeepulver aufkochen und nach und nach unter die Kuvertüre rühren. Dann den Orangenlikör unterrühren.

Die Masse in Tassen füllen und mindestens 3 Stunden kaltstellen.

Die Milch mit dem Zucker erhitzen. Mit einem Aufschäumer oder einem Schneidestab aufschäumen und den Schaum auf den erkalteten Schokotrüffeln verteilen.

2 megjegyzés:

  1. mi az a "elemes kütyü" amivel a tejet kell habositani?

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem tudok képet ide tenni, de bemásolom neked a linket ahol láthatod:
    http://www.amazon.de/Severin-SM9669-Milchaufsch%C3%A4umer/dp/B00008WVD9/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1252089286&sr=8-2

    VálaszTörlés