2010. március 5., péntek
LILAHAGYMA"LEKVÁR" A LA TIM MÄLZER
Már régóta szerettem volna kipróbálni, tegnap elkészítettem. Kicsit megbolondítottam, nem tudom Tim mit szólna hozzá ha megtudná, hogy fahéjjal és örölt szegfüszeggel füszereztem;)
Az eredeti recept:
6 db lilahagyma, 1 ek. olivaolaj, 2 db fokhagymagerezd, só & bors, 3 ek. méz, 500 ml vörösbor
A hagymát megpucolni és szeletelni, egy edényben a forró olivaolajban üvegesre megdinsztelni. A fokhagymát finomra vágni, hozzáadni, sózni, borsozni.
A mézet hozzáönteni és karamellizálni. A vörösbort beleönteni és addig tovább fözni, amíg a folyadék majdnem teljesen elforr, szirup szerü lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép lett! (Azt hiszem ugyan olyan a konyhapultunk :D )
VálaszTörlésIsteni finom is, imádom a hagymát;) Ilyen szürke gránit a konyhapultod? Ez egy kis asztal a balkonon.
VálaszTörlésHát nekem gránit utánzat :D Nagyon hasonlít :)
VálaszTörlés