2010. március 28., vasárnap
RUMPSTEAK AVAGY HÁTSZÍN A SÜTÖBEN
Férjjel ma versenyeztünk:). Volt itthon két gyönyörü szelet hátszín / Rumpsteak/. Ö egy serpenyöben olivaolajon 2-2 percig sütötte mindkét oldalán.
Én úgyszintén így kezdtem, de utána sózva,borsozva egy mogyorónyi vajjal alufóliába pakolva a 100 fokos sütöbe toltam és 20 percig pihentettem. Persze együtt ettünk, úgy idözítettük, hogy én elöbb kezdtem a sütést.
Nyertem! :)
Sokkal puhább és omlósabb lett mint az ö husa, így legközelebb már ö is így kéri.
Nagyon fontos, hogy a húst a sütés elött egy órával vegyük ki a hütöböl.
Az is az elönye ennek a metódusnak, hogy miután a serpenyöböl kivesszük a húst és a sütöbe tesszük, marad annyi idönk, hogy kiszellöztessük a lakást;) kényelmesen elkészíthessük illetve tálalhassuk hozzá a köreteket. A 100 fokos sütöben meg a tányérokat is megmelegítettem;)
Petrezselymes,fokhagymás vajjal és a sült káposztával tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése