Oldalak

2010. március 5., péntek

LILAHAGYMA"LEKVÁR" A LA TIM MÄLZER


Már régóta szerettem volna kipróbálni, tegnap elkészítettem. Kicsit megbolondítottam, nem tudom Tim mit szólna hozzá ha megtudná, hogy fahéjjal és örölt szegfüszeggel füszereztem;)

Az eredeti recept:

6 db lilahagyma, 1 ek. olivaolaj, 2 db fokhagymagerezd, só & bors, 3 ek. méz, 500 ml vörösbor

A hagymát megpucolni és szeletelni, egy edényben a forró olivaolajban üvegesre megdinsztelni. A fokhagymát finomra vágni, hozzáadni, sózni, borsozni.

A mézet hozzáönteni és karamellizálni. A vörösbort beleönteni és addig tovább fözni, amíg a folyadék majdnem teljesen elforr, szirup szerü lesz.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! (Azt hiszem ugyan olyan a konyhapultunk :D )

    VálaszTörlés
  2. Isteni finom is, imádom a hagymát;) Ilyen szürke gránit a konyhapultod? Ez egy kis asztal a balkonon.

    VálaszTörlés
  3. Hát nekem gránit utánzat :D Nagyon hasonlít :)

    VálaszTörlés