Oldalak

2009. május 14., csütörtök

KARAMELL PANNA COTTA


Isteni finom!!!!! Aki szereti a karamelles édességeket, feltétlenül próbálja ki!

Hozzávalók:

3 lap zselatin, 12 deka porcukor, 2,5 deci tejszín, 20 deka Philadelphia jellegü krémsajt, 12 deka eper, 1 tk. porcukor, 2 ek. cukrozott mogyoró / Haselnusskrokant/

A zselatint hideg vízbe áztattam. Közben a porcukrot egy lábosban felolvasztottam, amikor világosbarna színe lett, beleöntöttem a tejszínt és addig forraltam kis lángon, sürün kevergetve, amíg a cukor újra el nem olvadt.
Lehúztam a tüzröl és beletettem a kinyomott zselatint. Összekevertem, majd egy kézi habverövel belekevertem a krémsajtot.

4, kis kb. 1 decis tálkába öntöttem és a hütöbe állítottam pár órára.
Az epret megmostam, kis kockákra vágtam és összekevertem a porcukorral. A panna cottát egy éles késsel körbe vágtam, egy pillanatra forró vízbe állítottam, majd kiborítottam.

Az eperrel és a krokanttal megszórva tálaltam

7 megjegyzés:

  1. Én is panna cottát készítettem a napokban, orgonával.

    Imádom ezt a desszertet, mert olyan jól el lehet készíteni elöre. :-))))

    A karamellás verzió is nagyon nyerö nálam.

    VálaszTörlés
  2. Hát ezt én biztos kipróbálom!Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Mondtam már, hogy nagyon kedvemre való finomságokat tudsz készíteni?

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik Nektek, gyorsan elkészül és tényleg isteni!!!
    Jó étvágyat hozzá:)

    VálaszTörlés
  5. Hú, így az éjszaka közepén, kínzás!!!!!Jöhetne:)))

    VálaszTörlés
  6. tudja valaki, hogy 3 lap zselatin hány gramm pornak felel meg? köszönöm

    VálaszTörlés
  7. Édua, 25 grammos zacskós kiszerelésben vettem a zselatinport és egy zacskó 4 deci folyadékhoz elég. Rajta áll pontosan az is, hogy krémekbe mennyi kell, ki kell sajnos számolni. A Baileys panna cottához másfél zacskót használtam.

    VálaszTörlés