Oldalak
▼
2009. május 14., csütörtök
KARAMELL PANNA COTTA
Isteni finom!!!!! Aki szereti a karamelles édességeket, feltétlenül próbálja ki!
Hozzávalók:
3 lap zselatin, 12 deka porcukor, 2,5 deci tejszín, 20 deka Philadelphia jellegü krémsajt, 12 deka eper, 1 tk. porcukor, 2 ek. cukrozott mogyoró / Haselnusskrokant/
A zselatint hideg vízbe áztattam. Közben a porcukrot egy lábosban felolvasztottam, amikor világosbarna színe lett, beleöntöttem a tejszínt és addig forraltam kis lángon, sürün kevergetve, amíg a cukor újra el nem olvadt.
Lehúztam a tüzröl és beletettem a kinyomott zselatint. Összekevertem, majd egy kézi habverövel belekevertem a krémsajtot.
4, kis kb. 1 decis tálkába öntöttem és a hütöbe állítottam pár órára.
Az epret megmostam, kis kockákra vágtam és összekevertem a porcukorral. A panna cottát egy éles késsel körbe vágtam, egy pillanatra forró vízbe állítottam, majd kiborítottam.
Az eperrel és a krokanttal megszórva tálaltam
Én is panna cottát készítettem a napokban, orgonával.
VálaszTörlésImádom ezt a desszertet, mert olyan jól el lehet készíteni elöre. :-))))
A karamellás verzió is nagyon nyerö nálam.
Hát ezt én biztos kipróbálom!Köszi a receptet!
VálaszTörlésMondtam már, hogy nagyon kedvemre való finomságokat tudsz készíteni?
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Nektek, gyorsan elkészül és tényleg isteni!!!
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá:)
Hú, így az éjszaka közepén, kínzás!!!!!Jöhetne:)))
VálaszTörléstudja valaki, hogy 3 lap zselatin hány gramm pornak felel meg? köszönöm
VálaszTörlésÉdua, 25 grammos zacskós kiszerelésben vettem a zselatinport és egy zacskó 4 deci folyadékhoz elég. Rajta áll pontosan az is, hogy krémekbe mennyi kell, ki kell sajnos számolni. A Baileys panna cottához másfél zacskót használtam.
VálaszTörlés