2009. május 20., szerda
TOJÁSLIKÖR MOUSSE
TOJÁSLIKÖR MOUSSE
2 deci tejszín, 2 lap zselatin, 2 tojás, 3 ek. cukor, 1 tk. vaniliacukor, 7-8 ek. tojáslikör, 20 deka málna
A zselatint hideg vízbe áztattam, a tejszínt félkeményre vertem. A tojásokat egy kis fém lábosban a cukrokkal 2 percig habosra kevertem, majd egy nagyobb fémlábosba, amibe vizet tettem, beleállítottam és lassan felmelegítettem.
Nem szabad forrnia, de forró kell legyen a víz. Így kb. 8 percig egy habverövel addig vertem, amíg egy sürübb krémet nem kaptam.
A kinyomkodott zselatint feloldottam benne, majd lehütöttem és utána adtam hozzá a tejszínt és a tojáslikört.
4 üvegpohárba öntöttem és a hütöben pár órát hütöttem.
Málnával dekorálva tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jajj!!! ezzel nagyon le tudnál venni a lábamról! :)
VálaszTörlésEzt kérem úgy hívják, hogy szadista kínzás! Mesés lehet az íze... (nagy nyelés)
VálaszTörlésAncsám, majdnem magamat is sikerült....de erös maradtam;)
VálaszTörlésViki, az bizony! Egy kanálkával megkóstoltam, isteni finom!
VálaszTörlés