Oldalak

2009. május 23., szombat

BAZSALIKOMOS,EPRES RUKOLASALÁTA


BAZSALIKOMOS,EPRES RUKOLASALÁTA


4 személyre:

1 doboz rukola, 1 csokor bazsalikom, 50 deka eper, 5 deka parmezán sajt, 5 ek. fehér balzsamecet, 5 deka méz, 8 ek. olivaolaj, 4 ek. fenyömag, só, bors


A rukolát megmosom, megpucolom. A bazsalikommal együtt nagy mélytányéokban elosztom. Az epret miután megmostam, megpucoltam, negyedelem, ha nagyok akkor kis kockákra vágom. A salátára teszem.


A fenyömagot egy teflon serpenyöben olaj nélkül megpiritom, majd az epres salátára szórom.


A dresszinghez az olajat, ecetet, mézet, sót borsot egy kis csavaros üvegben összerázom, majd ráöntöm.

A parmezán sajtból a zöldséghámozóval nagyobb darabokat vágok és a salátára rakom.

4 megjegyzés:

  1. Hú, ezt ki fogom próbálni! :))) Biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Ancsa, érdemes, nagyon finom! Örülök, hogy jobban vagy,láttam a fagyikölteményedet;)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Más téma: nézz be hozzám majd;)
    http://gumimacik.blogspot.com/2009/05/szuper-chef-lennek-avagy-jo-velem.html
    Vica

    VálaszTörlés