2009. február 19., csütörtök
TIROPITA
MIRELLE sütötte meg a napokban és kedvet kaptam én is hozzá. Isteni finom!
TIROPITA
1 csomag (8 lapos) réteslap / nálunk Filoteig/ , 50 dkg feta, 3 fehérje, 1 tojás, némi olivaolaj, fenyömag
"A pitetálat olajjal vékonyan kikenem. Ebbe fektetek egy réteslapot, kenem, teszem rá a következőt, olajjal ezt is megkenem, jön rá a harmadik lap, majd az olajos masszázs, újabb lap.
Erre viszont nem kenem az olívát, hanem a villával szétnyomott, tojásfehérjékkel és tojással alaposan elkevert fetát halmozom rá. Újabb réteslapért nyúlok, ezzel fedem a krémet, ezt már újra olajozom, jön a hatodik lap.
Olajozom, ráfektetem a következő lapot, kenem, majd az utolsó lappal befedem. Összesodrom a széleit, hogy megtartsa a tölteléket, majd némi fenyőmaggal megszórom és 190 fokon úgy 30-35 percig sütöm."
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
:) Nálunk tervben van újra. Tökéletes vacsorára.
VálaszTörlésIgen, mi is vacsira ettük. Annyira tökéletesek a fotóid, hogy megkíván mindent az ember a blogodon;)
VálaszTörlésAlchri!
VálaszTörlésKöszönöm szépen. ;)