2010. április 1., csütörtök
TÖRÖK POGÁCSA
A receptet Gabi barátnömtöl kaptam, a praxisukba jár idönként egy török nöi paciens és ö kínálta meg egyszer barátnömet ezzel a finom pogácsa szerüséggel.
Ebben csak az az érdekes, hogy jó pár éve én már kipróbáltam egy nagyon hasonló receptet, mivel Németországban nem kapható magyar jellegü túró, szintén fetával, a magyar túrós pogácsa recept alapján.
Ma jutott eszembe, miközben megsütöttem.
Fekete köményem nem volt itthon, pedig határozottan emlékszem, hogy a költözés elött több zacskóval is találkoztam, úgy látszik kidobódtak:( , ezért egész római köményt szórtam a tetejükre. De nem mindegyikre, mert elég különleges íze van, nem mindenki szereti, én kifejezetten imádom.
Hozzávalók:
50 deka liszt, 50 deka Feta sajt, 1 ek. só, 1 tojás, 1 élesztö, 25 deka vaj vagy zsír, 1/2 zacskó sütöpor, fekete kömény
A sütöporral összekevert lisztet a fetával, egy kevés tejben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztövel, a tojással, vajjal, sóval a kenyérsütögépemben összegyúrtam, illetve gyúrattam;), utána kelesztettem, majd párszor kinyújtottam.
Pogácsa nagyságúra kiszaggattam , megszórtam római köménnyel és 200 fokon pirosra sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésKedves Belly, nagyon köszönöm és viszont kívánom!
VálaszTörlésén újabban fetasajtból sütök juhtúrós pogácsát;-) valamilyen karakteresebb sajttal megszórva tényleg közel jár a juhtúróshoz:-)
VálaszTörlés