2010. április 17., szombat
EPRES SZÍV
Hozzávalók:
1 csomag kinyújtott levelestészta, eperlekvár, 15 deka fehér tortabevonó csoki, eper
A levelestésztát kiterítettem és egy szív alakú csatos tortaforma aljának a segítségével kiszabtam egy kb. 30x25 centis szivet. A maradék tésztából kicsi szív alakú kiszúróval még sok kicsi szivet gyártottam.
A nagy szivet villával alaposan megszúrkáltam, a kicsi szivekkel együtt egy tepsin, sütöpapíron, 200 fokon a legalsó sínen 12-14 percig sütöttem, a kicsiket is benne hagytam ennyi ideig, bár a recept szerint elöbb kellett volna kivenni, de mivel nem barnultak erösebben, benne hagytam.
Miután lehültek, a nagy szivet a langyos lekvárral bekentem.
A csokoládét vízfürdöben felolvasztottam, az epret megmostam, megpucoltam.
Kisebb eprekkel ajánlanám a készítését, nekem elég nagyok voltak itthon, le kellett faragni belölük.
Az epreket a csokiba mártottam és egyenként "ráragasztottam" a nagy szívre. Utána a kicsi sziveket is ráhelyeztem és az egészet egy kanál segítségével meglocsoltam az olvadt fehércsokival.
1 kiló epret írt hozzá a recept, de nekem elég volt kevesebb is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szépséges!
VálaszTörlésKöszönöm kedves Ági;) kivételesen az eper is finom volt hozzá:)
VálaszTörléshú de jól néz ki. épp most gondolkodtam, hgy mit kellene jövé szombatra szülinapra sütni. ha látok epret, kipróbálnám szívesen.
VálaszTörlés