2010. április 3., szombat
....ÉS MÁR MEGINT MEDVEHAGYMA;)
Nem tudok már mit kitalálni, muszáj elhasználnom a maradék medvehagymámat. Fözhettem volna levest holnapra belöle, de olvastam egy másik nagyon érdekesnek tünö receptet, snidlinggel, így az lesz.
Mivel volt még itthon a dobozos fetámból, /a L.-ben kapni nálunk, másfél kilós kiszerelésben egy nagy konzervdobozban sós lében/ kikevertem egy isteni medvehagymakrémet MARION oldaláról.
Hozzávalók:
8 deka medvehagyma, 20 deka feta, 6 deka creme fraiche / 30 %-os tejföl/, 6 deka joghurt, 1 tk. citromlé, bors
A medvehagymát apróra vágtam, a szárát is belevágtam, így erösebb aromája lett, egy tálba belemorzsoltam a fetát, hozzáadtam a medvehagymát, a creme fraiche-t, a joghurtot és a borsot. Botmixerrel püréztem.
Ez a dobozos feta tehéntejböl készül, az eredeti recept juhfetával írja.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez isteni finom lehet, és nagyon jól is néz ki! Kár,hogy felénk nem kapható ez a medvehagyma. :(
VálaszTörlésKellemes húsvéti ünnepeket kívánok neked, és az egész családodnak is !
Köszönöm kedves Szemi, viszont kívánom;) Nálunk az utóbbi idöben nagyon elterjedt, ezt a csomagot pl. a Lidlben vettem, bio medvehagymának árulták 10 dekás csomagokban.
VálaszTörlésnálunk is kitört a medvehagymaaláz. de jó, hogy írtad a lidl-t tavaly ott tankoltam fel egyszer nagyon medvehagymából. ár szempontjából sokkal kedvezöbb, mint a sarki török. el is megyek szombaton, megnézem ´van-e a lidl-ben.
VálaszTörlés