Hozzávalók 2 személyre:
kb. 30 deka szüzpecsenye / egyben/, 4 ek. szezámmag, olaj, só, bors
A szüzpecsenyét minden oldalán sóztam,borsoztam, majd egy serpenyöben,kevés olajon, körbe-körbe összesen kb. 5 percig halványra sütöttem.
Egy tányérba szórtam a szezámmagot, a húst megforgattam benne, egy tüzálló tálba tettem és 180 fokon, 15-20 percig sütöttem. Ha a szezámmag barnulni kezdene, takarjuk le fóliával.
Amikor letelt a 20 perc, kivettem és felszeltem.
Finom lehet!A köret mi volt hozzá?
VálaszTörlésNellikém, az elözö bejegyzésben írt bazsalikomos spárgaszószos spárga volt a köret.
VálaszTörlésEgyszer készítettem spárgát csőben sütve.Azóta nem csináltam még, de éppen a napokban láttam.
VálaszTörlésEl tudom képzelni, hogy nem csak jól néz ki. :)
VálaszTörlésEgyszerűen szép és nagyszerű! Kedvencem a szűzpecsenye. Nagyszerű "dolgozni" vele. No, és a család nagyon szereti. Nagyon jól hangzik szezámmaggal, a köretről pedig csakis ugyanezeket tudnám elmondani...:)
VálaszTörlésMJ, nagyon finom volt:)
VálaszTörlésNem vagyok mesterszakács, köszönöm:)Pont így vagyok én is vele, nem lehet elrontani.Így egyben sütve és a sütöben kicsit utána sütve,még finomabb.
VálaszTörlés